Műhelyünk

A műhelyemben négy különböző méretű üvegolvasztó kemence üzemel, amelyekben kisebb ékszerektől a nagyobb térelválasztó felületekig mindent kivitelezek. Az egyre szélesedő árukészlet minden darabja – az ékszerek, üvegtálak, mécsestartók, órák, lámpák, fényképtartók, valamint az iparművészeti díszüvegek – itt készülnek.

Rólunk

1996 óta foglalkozom ólmozott üvegek tervezésével, kivitelezésével és restaurálásával. Az elméleti tudást és a gyakorlati alapokat Hefter László győri iparművész műhelyében szereztem. 1999-ben szakvizsgát tettem. Több felújítási munkában sikerült részt vállalnom, ezek közül a pannonhalmi Bencés Apátság, a Magyar Nemzeti Bank és a mosonmagyaróvári Szent László templom ólmozott díszüvegeinek restaurálása volt a legjelentősebb.
2001-től üvegfestő és ólmozott – üvegkészítőként egyéni vállalkozást indítottam. Különféle ólmozott és fusingolt üvegfelületeket, lámpákat és egyedi tervezésű dísztárgyakat készítek, magán és vállalati megrendelésre egyaránt.
Több alkalmi, és állandó üzletet nyitottam az évek folyamán Győrben és a Balaton partján. Karácsony előtt, illetve a kiemelt időszakokban immár hatodik éve a győri Árkádban vagyok jelen egyedi díszüveg standommal.

Hogyan készül

A termékeimet fusing (rogyasztás) technikával készítem, ami a kemencében több üveg összeolvasztását jelenti. A folyamatnál lényeges, hogy azonos együtthatóval rendelkezzen mindegyik üveg, ugyanis ha ez különböző, akkor vagy felmelegedési, vagy lehűlési fázisban szétrepedhet. Az olvasztás 800-900C-on történik, így válik az üveg szelídíthetővé, formálhatóvá, aminek csak a fantázia szab határt.

Óraszerkezetről

Minden üvegóra precíz német szerkezettel van szerelve, mely hangtalan és megbízható.